Posted on: 9. júla 2018 Posted by: Tomáš Comments: 0

Len pred niekoľkými rokmi zažili v susednej ČR veľký boom tohto dvojkolovesového pomocníka a kolobežková mánia štartuje už aj na Slovensku. Samotný predaj a požičovňu si vie predstaviť zrejme každý, ale FIT-KOLOBEH je niečo úplne iné a zároveň jedinečné. V podstate ide o výjazdy viacčlenných skupín na kolobežkách z bodu A do bodu B a späť s pomocou certifikovaného inštruktora.

V Dual Sporte organizujeme kurzy pre začiatočníkov aj pokročilých. Začiatočníci sa na prvých akciách učia správne držanie tela, odrazy, jazdu z kopca, do kopca, prejazd členitým terénom a podobné dôležité veci. Pred každým štartom sa záujemca zoznámi s kolobežkou, správnym našľapovaním a podstúpi nevyhnutný strečing. Štartuje sa zľahka, skôr pomalšie a pokojným rekreačným tempom, s ohľadom na starších a menej kondične zdatných jazdcov. Veková hranica nie je pre kategóriu začiatočníkov určená a trasy sú zámerne vyberané najmä po rovinke.

Kurzy pre pokročilých sú určené pre tých, ktorí to s kolobkou vedia, nevadí im „spotiť sa“ a v podstate si poriadne zašportovať. Pre nich sú starostlivo vyberané miesta s ťažším terénom a najmä vyššou rýchlosťou. Tieto trasy sa niekedy menia z asfaltového povrchu na prejazd lúkami, lesmi a podobne. Ak ste doteraz kolobežku zavrhovali kvôli predstave nižšej rýchlosti oproti starému dobrému bicyklu, ste na omyle! Kolobežky Kostka od Dual Sportu vedia nabrať nesmiernu rýchlosť a obehnúť nejedného cyklistu. Tréning na nich je plnohodnotný a precvičí zas trochu iné skupiny svalov ako mainstreamovo presadzované športy.

V prípade záujmu zúčastniť sa Fit-Kolobehu stačí iba navštíviť našu webovú stránku www.dualsport.sk, rozkliknúť si v hornej lište sekciu Fitkolobeh a registrovať sa. V princípe na kolobežkovanie u nás nepretrebujete ani obzvlášť náročnú výbavu. Postačí pevná obuv a oblečenie v ktorom sa budete cítiť pohodlne a nevadí vám v ňom športovať. Nutné je samozrejme dodržať pitný režim a cyklistické rukavice tiež môžu pomôcť. Po akcii zvykneme posedieť a prebrať nové trasy, prípadne zlepšenia do budúcnosti, či len tak pokecať.

Ak chceš športovať v kolektíve, rád objavuješ nové veci, miluješ prírodu a nevadí ti zapotiť sa, zapoj sa s nami do Fit-Kolobeh série v Dual Sporte – čakáme na teba!

Leave a Comment