Posted on: 29. septembra 2017 Posted by: Tomáš Comments: 0

Keď sa v roku 1945 mladý, viackrát zranený, Anton (Toni) Arnsteiner vrátil z 2. svetovej vojny domov a preberal po otcovi rezbársku dielňu, určite netušil, aký dopad bude mať jeho práca na svetové lyžovanie a obchod. Práve v otcovej dielni si z dreva vyrobil prvé lyže pre vlastnú potrebu. Tento moment a rok sa považujú za prvý krok novej svetovej značky k úspechu. Značka Blizzard bola registrovaná v roku 1953.

Odvtedy prešiel Blizzard mnohými testami a inováciami. Práve vďaka neustálej snahe o progres si vypracoval silné meno na svetovom trhu. Česť reprezentovať značku malo naozaj mnoho jazdcov, rovnako ako práve vďaka nej víťaziť na najrôznejších typoch pretekov – od najvyšších svetových súťaží vo všetkých disciplínach, cez olympijské hry až po freeride lyžovanie. Jazdcov používajúcich lyže Blizzard na ceste k úspechu je celá rada, spomeňme si preto aspoň niektorých zo zlatých (často niekoľkonásobných) medailistov vo všetkých skôr spomenutých disciplínach: Frieda Danzer, Christl Haas, Petra Kronberger, Franz Klammer, Anton Steiner, Michaela Dorfmeister, Reinfried Herbst, Loic Collomb Patton, či Mario Matt…

Ani mnohonásobné úspechy nenechali výrobcov Blizzard-u zaspať na vavrínoch. V roku 2006 sa IQ technológia od Blizzard-u stáva prvým systémom integrácie viazania na lyžu, kde oboje spolupracuje v pohybe za účelom lepšieho výkonu. V rovnakom roku sa značka Blizzard stala súčasťou Tecnica Group – talianskej manufaktúry venujúcej sa výrobe zimného športového vybavenia, outdoor a lifestyle výbave. Tecnica Group má dnes pod palcom viaceré úspešné svetové značky, ako sú aj Nordica, Rollerblade, Lowa a ďalší.

Blizzard za svoju históriu obdržal ešte mnohé ocenenia, dokonca sa stal prvou značkou lyží ocenenou dva roky po sebe cenou ISPO (2010, 2011), vďaka inovatívnemu zloženiu a skladbe jadra lyží.

Rovnako Tecnica, ako samostatný výrobca, zaznamenal od svojho vzniku obrovský úspech, a to nie len zlúčením viacerých značiek pod jednu strechu. Logo Tecnica dnes môžeme vídať napríklad na prvotriednych lyžiarkach, či outdoorovej obuvi do kopcov i na vysoké hory.

Ak chceš aj ty zistiť, ako chutí pravá kvalita jazdy zasneženými svahmi, overená legendami počas posledných viac než 70 rokov, neváhaj nás navštíviť priamo na predajni, alebo si pozri našu ponuku Tecnica a Blizzard  priamo na našej stránke.

Leave a Comment