Posted on: 12. augusta 2017 Posted by: Tomáš Comments: 0

Julbo – svetová špička vo výrobe športových okuliarov – je spoločnosť so silným menom, zázemím a tradíciou, fungujúca už od roku 1888 až do dnes stále ako rodinný podnik. Rodinný prístup si zachováva aj k užívateľom svojich produktov, a to neustálym sledovaním a počúvaním ich potrieb, či náročnými testami v extrémnom teréne. Produkty Julbo sú určené športovcom, idú s dobou a nárokmi, a sú používané rekreačnými i špičkovými atlétmi svojho oboru. Doba a šport však neustále posúvajú hranice, a to je presne cesta, na ktorú sa vydal aj Jules Baud svojimi neprekonanými okuliarmi – cesta neustálej inovácie.

Zrejme by ste len veľmi ťažko hľadali nadšenca outdoor športu, ktorý by nepoznal dnes už legendárny model „Vermont“ – okrúhle tmavé sklá, pružný rám za uchom prechádzajúci do oblúku, postranná kožená ochrana proti vetru a snehu. Presne tak, najznámejšie horolezecké okuliare všetkých čias pochádzajú práve z dielne Julbo, z túžby po revolúcii v dosahovaní vrcholov. Horolezci takto mohli zdolávať ľadovce, najvyššie i najnebezpečnejšie hory sveta, s poriadnou ochranou zraku. Nápad urobiť prvé okuliare na ľadovec rovnako vznikol medzi horami, v Alpskom mestečku Chamonix.
Julbo odvtedy ako výrobca prekonali dlhú cestu, doslova pretkanú najextrémnejšími prekážkami, ktorá dovolila poznávať samotné hranice možností športovcov aj produktov.
Ako sa však hovorí – koľko ľudí, toľko chutí. Ani ľudia z Julbo nechceli ostať len na horách. V druhej polovici dvadsiateho storočia úspešne dopĺňajú svoju ponuku o okuliare pre deti, aj na ďalšie športy, kam patrí napríklad dnes už taký obľúbený beh.
Na prelome tisícročí prichádza celosvetový boom adrenalínových športov a Julbo neostáva pozadu. Dnes nájdete v ponuke Julbo špičkové okuliare na terénny beh i terénnu cyklistiku. Môžete využívať prvotriedne vlastnosti rady „Nautic“, určenej na vlny vôd, alebo siahnuť do výšin s rokmi overenou radou „Mountain“. Nechýbajú ani štýlové modely pre cestovateľov, zberateľov a deti. A keďže ani v zime športovci nezaháľajú, má Julbo pripravené modely pre dokonalé využitie na lyžovačke, snowboarde a bežkách.

 

Športoví nadšenci a milovníci divokej prírody vedia, aké nutné je chrániť si zrak v extrémnych podmienkach. A kto by mal kvalitu Julbo preveriť lepšie, ako práve vrcholoví športovci? Medzi najznámejších patria napríklad trailový bežec Gridius Gediminas, bežkyňa Krissy Moehl, freeride lyžiar Adrien Coirier, legenda v bežeckom lyžovaní Martin Fourcade, alebo nedávno zosnulý Ueli Steck, jeden z najväčších horolezcov akí kedy žil. Profesionálov používajúcich dnes či v minulosti okuliare Julbo je samozrejme o mnoho viacej. Práve aj ich záujem svedčí o vysokej kvalite, ktorú Julbo ako popredný svetový výrobca okuliarov ponúka.
Či už ste športovec amatér, alebo profesionál, milujete rýchlosť, skaly, jazdu na bicykli, sneh alebo vodu, Julbo vás rozhodne nesklame. Potrebujete okuliare do mesta, na hory, bicykel, na cesty, štýlové alebo športové? Navštívte predajňu Dual Sport a neváhajte si vybrať z našej ponuky okuliare, aké potrebujete.

Leave a Comment