Posted on: 22. novembra 2017 Posted by: Viliam Lenko Comments: 0

Konečne! Napriek množstvu povinností sme sa nakoniec zdvihli od práce v kancelárii / servise a prešli na jej príjemnejšiu časť. Tá by sa dala našťastie nazvať aj aktívnym oddychom. Kolobežky a vôbec všetok tovar na firme totiž nemáme len na okrasu, požičovňu, či predaj, ale sami ho radi využijeme na chvíle zábavy.
Jesenné slniečko opäť vykuklo a v takéto krásne, hoci chladné, dni je škoda zaháľať po práci alebo pred ňou doma. Viacerí z vás ešte nepochybne využívajú nevyčerpané dovolenky, prípadne pravidelné voľno v práci. A kto si chce romantickú prechádzku popod farebné koruny stromov urýchliť, či spestriť, je preňho kolobežka ideálnym riešením.


Avšak tento článok je určený vám – našim kamarátom, priateľom, fanúšikom a možno aj zákazníkom. Rozhodli sme sa preto zapojiť do testu viacero šikovných produktov z našej ponuky.

Skinners

Počuli ste o obuvi Skinners? Nebudeme sa čudovať, ak nie… sami sme netušili, o čo ide, a ešte zvláštnejšie bolo vidieť túto podivnosť naživo! Vyzerá ako ponožka, zospodu zdrsnená prispôsobivou podrážkou – využiteľná je teda ako topánka. Zvláštne? Hej – ale skvelé! Pohodlnosťou sa na Skinners v rámci športovej obuvi skutočne nič nehrabe. Je jasné, že na špecializovanom poli (maratón, beh v horách, atd…) ich technologicky hravo predbehne kadekto z výrobcov, no pokiaľ ide o rekreáciu a pohodlie, majú jednoducho navrch. Či už idete posilňovať, plánujete chatovačku vonku či vo vnútri, alebo chcete behať – rátajte ale s tým že budete cítiť každý detail povrchu po ktorom pôjdete. Pokiaľ je teda povrch neostrý, chôdza v Skinners-och je veľmi pohodlná, dokonca aj po betóne. Pokiaľ však prešľapávate poľnú cestu plnú kamienkov a veľkých skál, nemusí to byť práve najpríjemnejší zážitok – tam závisí, čo kto znesie a ako je zvyknutý. Do interiéru sú naopak nekompromisne popredu azda pred akoukoľvek inou obuvou.
Uf! Toľko teda pre predstavu. Realizovať sa v tejto obuvi pri kolobežkovaní je samozrejme úplná pohodička – človek má stabilnejší postoj a presnejší odraz. Navyše kolobežka ako Kostka takmer jazdí za vás . Jasné, to by nebolo ono, ale ložiská a kolesá dovoľujú po jednom odraze prejsť pekný kus cesty, dolu miernym kopcom sa už viac odrážať ani netreba. Dolu prudším budete vďační za dve kvalitné brzdy na volante, funkčne stavané úplne ako na bicykli. Žiadne zadrhávanie nohy o rám, vďaka tvarovaniu v jednej línii (nič nevytŕča), žiadne pomalé plahočenie sa.

Kolobežky kostka

Samozrejme do kopca vyjsť na kolobežke – hoci aj Kostka kolobežke – je poriadna makačka, no ak chcete nadupané stehná, je to aj nutnosť 😉 . Navyše, kolobežka ako skvelá alternatíva k bicyklu výborne posilňuje aj svaly brucha a chrbta, nie je natoľko zaťažujúca na spomínané partie, ako aj na zápästia a zadok. To, že človek zaberá inými svalmi, spozná veľmi rýchlo… prinajmenšom na druhý deň určite, v prípade, že sa neflákal . Jednoducho vyblázniť sa na dvoch kolesách týmto spôsobom rozhodne spestrí deň a prinesie zábavný návrat do detstva. Kolobežky už totiž dávno nie sú len výsadou najmenšich a najmladších. Na Kostke si užije doslova každý! Ste ťažšia váhová kategória? No a? Ich špeciálne testovaný a ľahučký oceľový rám bez najmenších problémov unesie až 150 kíl! Pričom samotná kolobežka váži sotva 9…
K odľahčeniu dňa a vychutnaniu si slnečných lúčov nesmie chýbať naša tretia testovacia položka – okuliare značky Julbo. Skúšali sme modely Valparaiso (štýlová séria Latitude) Coast (Nautic séria na vodné športy) a nesmie chýbať niečo do rýchlosti – model Venturi (séria Speed). Všetky modely sme testovali aj teraz, v čase písania článku, teda na konci novembra. Test stredisko bol hrebeň Malej Fatry, kde chodievame trénovať beh v našich krásnych kopcoch. Všetky spomínané modely okuliarov disponujú filtrom Spectron3, dokonale využiteľným aj pri šoférovaní na miesto, z ktorého chcete výlet začať. Bezpečne eliminujú nežiadúce odlesky, krásne vykreslia detaily terénu, alebo klasického spevneného povrchu, či vlnky na vodnej hladine, keď len tak sedíte na brehu a sledujete ako sa jeden z krásnych jesenných/zimných večerov neodvratne blíži. Napriek tomu, že nastáva súmrak a vchádzame ešte na jedno (nealko 🙂 do blízkeho pohostinstva, ani si nevšimnem, že okuliare mám stále na nose. Hoci sú vybavené filtrom do silnejšieho slnka, pohodlne zvládnete pohľad v miestnosti. Oukej – na večer a v škaredom počasí to skutočne nie je nič ideálne a pohľad skrz tmavé sklo začína byť nepríjemný, ale na to filter 3-ka nikdy určený nebol. Julbo má však modely a filtre do všetkých podmienok, stačí si len vybrať! My sme vymákli tie ideálne do jasného počasia.

Okuliare Julbo

Julbo ako popredný výrobca okuliarov disponuje širokou škálou modelov – či už Latitude kategória na bežné nosenie, kde oko okoloidúcich blysne po elegantných krivkách rámov, alebo Nautic s rozšírenými sklami a ochranou zo strany rámu, keď ste na vode otvorenej alebo len na pobreží.. Posledný testovaný model Venturi, stvorený predovšetkým pre beh, sa zas môže pochváliť dokonalým odvetraním a širokým postranným uhlom, kde bežcovi neunikne ani najmenší detail z terénu v jeho okolí. Julbo je však známe predovšetkým zameraním na vysoké štíty hôr, a preto ak sú medzi vami nadšenci pre horolezectvo, skalkárstvo a turistiku, môžem tohto výrobcu len vrelo odporúčať!

Termo prádlo Blizzard

V kopcoch, hlavne v chladnom počasí, nesmie chýbať kvalitná vrstva termo prádla, ktorú pre vás zabezpečujeme prostredníctvom firmy Blizzard. Perfektne si plní svoju funkciu a odvádza pot z tela, pričom zachováva teplo, rýchlo schne a napomáha správnemu prúdeniu krvi špeciálnym strihom.

Športové vybavenie a jeho kombinácie sú nakoniec len na každom užívateľovi zvlášť. Ako sme sa však s kolegami presvedčili, dá sa aj vo vybavení do extrémnych podmienok (Julbo, Blizzard), či športovým náčiním (Kostka, Skinners), užiť si rekreáciu a pohodu ako sa patrí. Prajeme aj vám príjemný prechod z jesene do zimy. Každé obdobie sa dá predsa užiť naplno!

Leave a Comment