Posted on: 1. júla 2017 Posted by: Tomáš Comments: 0

 

Priznajme si, že povrchová krása je to, čo väčšina ľudí rieši ako prvoradú záležitosť.

Pokiaľ ide o zhodnotenie kvality použitého tovaru, musia ísť drobnosti, ako pár škrabancov, rozhodne bokom. Samozrejme, ak je nedbanlivosť predošlého majiteľa viac než zjavná, treba si dať pozor už na začiatku. Oko „neznalého“ môže rozhodujúce detaily prehliadnuť. To podstatné sa ale aj v tomto prípade ukrýva vo vnútri.

Jadro lyže však vidieť len ťažko, preto je rozumné kúpu už jazdených lyží prehodnotiť podľa svojich lyžiarskych schopností a nechať si poradiť. Chcete kvalitné lyže, avšak investícia do nových sa vám zdá priveľká? V tomto prípade je rozumná voľba bazárových lyží. Samozrejme, pokiaľ sú ešte nejakej jazdy schopné, čiže majú dostatočne zachovalé hrany, skĺznicu po servise a funkčné viazanie. Nekúpim však, ako sa hovorí, mačku vo vreci? To je otázka, ktorú si kladie množstvo lyžiarov. Treba preto hľadieť, či cena zodpovedá naozaj kvalite. Mnohokrát sa však dá spoľahnúť len na slovo odborníka, nakoľko laickou cestou ťažko zhodnotiť reálny stav. Voľbou pre váhavých môže byť požičovňa, kde si záujemca daný model otestuje. To pomôže k rozhodnutiu kúpiť si dané lyže, prípadne vyskúšať ďalší model, ktorý by viac vyhovoval. Takto funguje správne obchody s bazárovým lyžiarskym tovarom v prospech zákazníka aj predajcu.

Naopak, nové lyže nemôžu nechať nikoho na pochybách. Pred vami na nich nikto nejazdil. Už len to je zárukou dlhotrvajúcej kvality a zachovania vlastností. Funkčnosť parametrov priamo pre vaše potreby však nemáte ako vyskúšať, okrem využitia oficiálne ohlásených testovacích jázd rôznych výrobcov. Ak ste ale jazdec, ktorý vie čo chce, a nevadí mu priplatiť, sú nové lyže bezpochyby lepšou voľbou. Rekreačných jazdcov uspokoja aj nižšie cenové kategórie a ich ľahká ovládateľnosť, čím im lyže ako také, prirastú k srdcu.

Je samozrejmé, že v každej správnej predajni by vám ešte pred samotným výberom lyží mal predajca položiť množstvo podstatných otázok, zhodnotiť kritériá, až následne určiť, čo je najvhodnejšie. Tým sa predíde nesprávnemu výberu a prípadnej nespokojnosti.

Leave a Comment